Facebook a anuntat ca va dezactiva functia de chat din aplicatia propriu-zisa de mobil si ii va obliga pe utilizatori sa-si instaleze aplicatia dedicata Facebook Messenger daca vor sa dialogheze cu contactele din retea. In cateva saptamani utilizatorii vor fi notificati in legatura cu schimbarea, insa multi vor fi deranjati de faptul ca nu au incotro si trebuie sa-si mai puna inca o aplicatie, in loc sa aiba totul la un loc.

Facebook a inceput sa notifice utilizatorii din mai multe tari europene, spre exemplu Franta si Marea Britanie, ca in cateva saptamani pot face chat cu contactele din retea doar daca isi instaleza aplicatia Messenger de pe Google Play sau App Store. In timp modificarea se va aplica in toate tarile.

Cei de la Facebook au spus pentru Reuters ca aplicatia Messenger este mai rapida si mai fiabila decat functia de mesagerie instant inclusa in prezent in aplicatia propriu-zisa de Facebook.

Fara indoiala ca aplicatia Facebook Messenger va castiga multe milioane de utilizatori care altfel nici nu s-ar fi gandit sa o instaleze, insa reversul medaliei este ca un mare numar de useri se vor supara ca trebuie sa instaleze o aplicatie separata, in loc sa aiba toate functiile retelei sociale intr-un singur program.