Sony a avertizat posesorii laptop-ului Vaio Fit 11A, lansat in februarie, ca ar fi mai bine sa inceteze imediat a-l folosi din cauza ca bateria se poate supraincalzi, existand risc de incendiu, scrie AFP. Pana acum au fost livrate circa 26.000 de unitati, din care 7.100 in Europa.Modelul in cauza nu a fost comercializat in Romania.

-Foto: Sony

Compania spune ca posesorii acestui model ar trebui sa opreasca alimentarea si sa nu mai utilizeze laptop-urile pana la anuntul oficial al rechemarii, in maxim doua saptamani. Compania va inlocui gratuit bateriile problematice, furnizorul responsabil pentru defectiuni fiind Panasonic.

In cele doua luni de la lansare au fost livrate 25.905 unitati pe plan mondial in 52 de tari, dintre care 7.158 in Europa.

Reprezenantii Sony spun ca acest model nu a fost si nu va fi comercializat in Romania. Clientii Sony care au achizitionat acest model din strainatate, au la dispozitie mai multe informatii la numarul de telefon: 0213138872

Sony anunta la inceput de februarie ca va renunta la divizia Vaio, vanzand-o catre cateva fonduri japoneze de investitii.

Laptop-urile premium de la Sony sunt bine vazute in piata, dar pe fondul unei scaderi record a pietei de PC-uri, Sony pierde bani.

Si vanzarile au scazut de la peste 9 milioane unitati in anii buni, la 5,6 milioane acum, iar cota de piata a ajuns la circa 1,9%, de la peste 2,5%.