Doua echipe de studenti din Cluj si una din Deva au castigat sectiunile nationale si vor reprezenta Romania la faza regionala a concursului de IT Imagine Cup organizat de Microsoft. Faza regionala se tine in luna mai, iar finala va fi la Seattle, la vara. Romanii au castigat sectiuni ale Imagine Cup in 2004, 2009 si 2011.

Imagine Cup 2014, concurs organizat pentru studenti, si-a desemnat echipele castigatoare ale etapei nationale. Noua echipe din patru orase din tara au concurat in cadrul celor trei sectiuni de concurs: Innovation, Games, World Citizenship.

In acest an, competitia are la baza dezvoltarea spiritului antreprenorial, cu oportunitati de invatare si dezvoltare pentru studentii ce urmaresc sa-si construiasca o afacere proprie. Competitia din acest an urmareste intregul ciclu de dezvoltare al unui produs software - studentii fac cunostinta cu provocarile dezvoltarii unui produs de la zero, de la idee pana la lansarea acestuia pe piata.

Castigatorii etapei nationale a Imagine Cup

Sectiunea Innovation:

Echipa SMT, reprezentand Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, formata din Bogdan Andrei Pop, Bogdan Mursa si Rares Urdea, mentor Dan Suciu, este castigatoarea sectiunii Innovation. Scopul principal al aplicatiei lor este de a oferi o modalitate flexibila, profesionista si distractiva de a mentine programul de exercitii de recuperare a pacientilor, fara efectele psihologice negative intalnite in salile de recuperare fizica.

Sectiunea Games:

Castigatoarea etapei nationale la aceasta categorie este echipaScripters din partea Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, formata din Alexandru Marinescu, Cristina Dochitoiu si Horia Ardelean, mentor Simona Motogna. Aplicatia propusa de ei este o platforma online de storytelling interactiv, in care utilizatorii pot crea si parcurge povesti ce lasa cititorul sa decida actiunea si parcursul povestii. Jocul avanseaza prin decizii si prin completarea puzzle-urilor specifice fiecarei intrebari, oferind astfel o experienta de utilizator aparte.

Sectiunea World Citizenship:

Castigatoarea etapei nationale la aceasta categorie este echipa Lumen din Deva, formata din Cornel Amariei si Cristian Dragomir. Solutia propusa, Lumen S, este o platforma adresata oamenilor cu dificultati de vedere, ce permite navigarea, comunicarea, citirea si obtinerea de informatii referitoare la mediul inconjurator, toate intr-o modalitate mult mai facila.

Echipele SMT, Scripters si Lumen ne reprezintatara in cadrul finalei regionale, ce se va desfasura in luna mai.Apoi, cele mai bune echipe din regiune vor concura cu cele mai bune echipe din lume in cadrul finalei globale ce are loc in perioada 29 iulie ¬ 3 august in Seattle.