Google a avut in primul trimestru venituri de peste 15 miliarde dolari, cu 19% mai mari decat in perioada similara a lui 2013, iar profitul a urcat cu 3%, spre 3,45 miliarde dolari. Multi analisti au catalogat rezultatele ca fiind dezamagitoare, iar actiunile companiei au scazut cu 5% din cauza preturilor publicitatii pe dispozitivele mobile.

Veniturile au urcat de la 12,95 miliarde dolari in Q1 2013, la 15,42 miliarde in trimestrul trecut, iar profitul net a crescut de la 3,35 miliarde, la 3,45 miliarde dolari.

Efectivele Google au crescut cu peste doua mii de oameni in trei luni, de la 43.800, la circa 46.100. Cei de la Google spun ca a fost un trimestru extrem de bun, unul in care a prezentat noua generatie Google Glass, a cumparat producatorul de termostate "smart" Nest si a anuntat planuri extinse de a duce internetul in zone sarace si izolate. A fost si trimestrul in care s-a anuntat vanzarea catre Lenovo a producatorului Motorola Mobility.

Totusi, actiunile companiei au scazut cu cateva procente din cauza preturilor anunturilor publicitare pe dispozitive mobile, pret care nu a crescut atat de mult cum a crescut intregul sector mobil. Diferentele la pret intre anunturile de mobile si cele clasice de PC sunt inca foarte mari, Google nereusind sa convinga companiile sa plateasca mai mult pentru anunturile pe mobil.