​Twitter a depasit pentru prima oara pragul de 250 milioane de utilizatori, insa ritmul de crestere este mult mai lent si partea ingrijoratoare este ca userii intra ceva mai rar pe reteaua de microblogging. Actiunile au scazut cu 11% dupa anuntarea rezultatelor, investitorii fiind dezamagiti de faptul ca reteaua pare sa fie aproape de a-si fi epuizat potentialul de crestere.

Veniturile au crescut puternic in primele trei luni ale anului, de la 114 milioane dolari, la 250 milioane dolari, iar pierderea neta a fost de 132 milioane dolari, fata de 27 milioane dolari in Q1 2013. Numarul de utilizatori care intra cel putin o data pe luna a urcat cu 25% intr-un an, la 255 milioane, insa intre decembrie si martie avansul a fost de numai 5%.

Un analist citat de New York Times spune ca aceste procente mici de crestere a numarului de useri sunt ingrijoratoare fiindca Twitter trebuie sa dovedeasca daca poate sa ajunga o platforma extinsa cu 500 sau 600 de milioane de useri. In ritmul actual de crestere lucrurile nu arata bine.

Relatand subiectul, Reuters noteaza ca lucrul cel mai ingrijorator este ca datele arata ca utilizatorii par a intra in medie de mai putine ori in retea, iar vestea nu e deloc buna pentru o companie care s-a listat toamna trecuta intr-o atmosfera de optimism.

Desi Twitter a avut afaceri de 665 milioane dolari in 2013, capitalizarea de piata a fost de 46 miliarde dolari la listare, semn al unui optimism deosebit legat de posibilitatile de dezvoltare pentru urmatorii ani.

Din februarie insa au inceput sa predomine opiniile pesimiste dupa ce si cresterile numarului de useri au atins cele mai mici valori procentuale din istoria retelei. Ar fi cu totul nerealist sa mai credem ca Twitter poate deveni o unealta de comunicare la fel de puternica precum Facebook, spune un analist citat de Reuters. "Twitter este si va ramane si pe mai departe un mediu de nisa, chiar daca unul puternic".