​Amazon.com si Twitter au semnat un acord prin care produsele retailer-ului online pot fi adaugate de client la "cosul de cumparaturi" direct de pe Twitter. Serviciul #AmazonCart este disponibil pentru moment in SUA si Marea Britanie si poate ajuta Twitter sa obtina mai multa publicitate, in timp ce clientii Amazon pot cumpara mai usor produse, pornind de la link-uri din Twitter.

Parteneriatul inseamna ca un user Twitter care vede pe reteaua de microblogging un link la un produs al Amazon il poate adauga automat la "cosul de cumparaturi", raspunzand la mesaj cu hashtag-ul #amazoncart in SUA si #amazonbasket in Regatul Unit.

Apoi, cand va intra pe contul de Amazon.com utilizatorul va vedea ca produsul este deja adaugat la "cosul de cumparaturi" si va putea realiza achizitia. Sloganul este "Add it now. Buy it later" (Adauga-l acum, cumpara-l mai tarziu) si ideea este ca utilizatorii nu mai trebuie sa treaca de la o aplicatie la alta, sa tot "jongleze" cu parole sau sa incerce sa-si aminteasca produsul vazut pe Twitter.

Relatand subiectul, Financial Times noteaza ca, desi Twitter nu va primi bani de la Amazon, reteaua sociala spera ca va atrage mai multa publicitate si deci isi poate creste veniturile. Un alt punct important tine si de faptul ca Twitter va avea un rol mai important in generarea de vanzari online, nu doar in distribuirea de stiri, informatii si imagini.

Twitter va fi un fel de "vitrina" a Amazon si vorbim de cifre importante fiindca in SUA sunt peste 40 de milioane de utilizatori Twitter, iar in Marea Britanie, peste 12 milioane. Pe Twitter, Amazon are 1,1 milioane de useri care-i urmaresc postarile.