Sony a prezentat o caseta cu banda magnetica ce poate stoca 185 terabytes de date, japonezii anuntand un nou record privind densitatea stocarii informatiilor. Casetele cu banda magnetica au disparut din vizorul publicului larg, dar cu o tehnologie mult modernizata sunt inca folosite pentru stocarea unor mari cantitati de date.

Grupul japonez a prezentat in Germania o noua tehnologie ce permite lansarea de casete magnetica ce pot stoca echivalentul in date a 3.700 disc-uri Blu-ray.

Caseta prezentata acum poate stoca 185 TB si a fost creata cu IBM folosind o tehnologie de nanoparticule pe un strat ultra-subtire de polimeri. Particulele mult mai fine duc si la cresterea densitatii de date ce pot fi stocate pe o anumita suprafata, iar Sony spune ca produsul dezvoltat are cea mai mare densitate creata vreodata.

Sony nu a anuntat daca tehnologia se va regasi in productia de serie, insa marele pariu este de a testa tehnologia pentru a vedea cat este de faibila si mai ales de a o face atractiva la pret.

Casetele cu banda magnetica s-au vandut in multe milioane de exemplare in anii 80' si 90', iar apoi a venit vremea CD-urilor si DVD-urilor, iar casetele audio si video au disparut de pe piata. Casetele cu banda magnetica au fost folosite si la computerele de la inceputul anilor 90', insa ele mai sunt utilizate si acum pentru stocarea unor cantitati mari de date fiindca banda magnetica este un material stabil, iar aceste casete consuma mult mai putina energie decat hard-urile.