Intre 16 si 25 mai se va desfasura la Cluj unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de fotografie din tara: Photo Romania Festival, ajuns la a patra editie. Vor fi expozitii, targuri, prezentari de moda si lansari. La festival va participa si magazinul online F64 Studio si vor fi standuri de testare Canon.

Photo Romania Festival a ajuns la editia a patra si se va tine intre 16 si 25 mai in mai multe locuri din Cluj, precum Muzeul de Istorie al Transilvaniei, Bastionul Croitorilor, Universitatea Babes-Bolyai si Cladirea Casino.

Pe 20 mai va fi inaugurat Muzeul de Arta Fotografica din cadrul Muzeului National de Istorie a Transilvaniei, iar printre expozitiile ce vor fi deschise la festival se numara una de "horror photography', una despre muntii Dolomiti, alta despre armenii din Romania si o alta expozitie ce cuprinde 800 de ceasuri.

Partenerul principal al festivalului este Canon care va lansa produse si va avea zone de testare. O prezenta importanta va avea si magazinul F64 Studio, cel mai cunoscut magazin online pe profil foto din tara. Clujul este pentru F64 Studio cel mai important oras ca vanzari dupa Capitala (vanzari de 1,2 milioane euro in 2013), iar comanda medie este cu 20% mai mare decat in Bucuresti.

Editia din 2013 a Photo Romania Festival a insemnat 40 de expozitii, 5 premiere nationale, 1.500 de fotografii printate, 500 de fotografi din 15 tari si 70.000 de participanti.

Festivalul din Ardeal este organizat de Asociatia Photo Romania si produs de Fapte.