Site-ul de licitatii eBay isi sfatuieste cei peste 200 de milioane de useri sa schimbe parolele de acces pe site, admitand ca a fost victima unui atac informatic ce a compromis o parte a bazelor de date, scrie The Telegraph. Baza de date a fost compromisa la final de februarie si inceput de martie, hackerii obtinand acces la parole criptate, adrese de e-mail, adrese fizice, numere de telefon si date de nastere.

Compania va trimite e-mail-uri celor inregistrati pentru a le cere sa-si schimbe parola de intrare pe site, dar si pe alte site-uri, daca folosesc la toate aceeasi "cheie".

Se banuieste ca hackerii au obtinut acces, spargand conturile de log-in ale unor angajati care duceau catre bazele de date cu informatii despre cei care vand si cumpara pe site-ul de licitatii.

Compania spune ca investigheaza "in mod agresiv" cele intamplate si adauga ca va colabora cu autoritatile pentru ca lucrurile sa fie lamurite. eBay mai spune ca infractorii nu au obtinut si informatii financiare despre useri. Compania spune ca divizia PayPal nu a fost afectata, fiindca datele sunt stocate separat si bine criptate.

Numarul total de useri eBay este de 233 milioane, insa 128 milioane dintre acestia sunt activi pe site.