Site-ul de licitatii eBay anunta miercuri ca a fost victima unui atac informatic de proportii si recomanda tuturor sa schimbe parola de acces pe site. Compania a venit acum cu informatii suplimentare, spunand ca atacatorii au accesat conturile a 145 milioane de useri si au copiat o mare parte dintre ele, relateaza Reuters. eBay spune ca nu exista vreo dovada cum ca hackerii ar fi obtinut informatii financiare. Fara indoiala este unul dintre cele mai mari atacuri informatice din istorie, fiind depasit doar de atacul din octombrie 2013 cand au fost compromise 152 milioane de conturi Adobe.

La inceputul acestei luni eBay a descoperit ca baza de date a fost compromisa dupa un atac la final de februarie si inceput de martie, hackerii obtinand acces la parole criptate, adrese de e-mail, adrese fizice, numere de telefon si date de nastere. Purtatorul de cuvant al companiei, Amanda Miller, spune ca parolele erau criptate sofisticat si nu exista pana acum vreo dovada ca userii ar fi fost afectati in vreun fel de atac.

Hackerii au avut acces la datele a 145 milioane de useri ai site-ului de licitatii si au copiat o buna parte dintre acestea. Cei de la eBay spun ca bazele de date PayPal nu au avut de suferit, iar in atac nu au fost compromise date financiare ale utilizatorilor.

Se banuieste ca hackerii au obtinut acces, spargand conturile de log-in ale unor angajati care duceau catre bazele de date cu informatii despre cei care vand si cumpara pe site-ul de licitatii.

Numarul total de conturi eBay este de 233 milioane, insa 128 de milioane de useri sunt activi pe site.

Fara indoiala este unul dintre cele mai mari atacuri informatice din istorie, fiind depasit doar de atacul din octombrie 2013 cand au fost compromise 152 milioane de conturi Adobe. Apoi, la final de 2013 au fost compromise conturile a 110 milioane de utilizatori Target, unul dintre cei mai mari retaileri americani.