Kaspersky Lab pune la dispozitie o baza de date statistice care arata in timp real imaginea lumii cibernetice si a „locuitorilor” sai. Noul portal al companiei aduna statistici legate de activitatile oamenilor pe web, dispozitivele pe care acestia le folosesc si riscurile cu care ei se confrunta la nivel global. Interesant e ca acum, SUA figureaza ca principala sursa de spam, iar Rusia este pe doi, in timp ce in topul celor mai atacate tari Rusia este pe unu, Ucraina este pe doi, iar Moldova este in top 10.

Top 10 surse de spam si top 10 tari atacateFoto: Kaspersky

Site-ul creat de companie acorda o atentie speciala amenintarilor cibernetice – ce tipuri de malware sunt cele mai active in prezent si ce prejudicii le pot provoca utilizatorilor si dispozitivelor pe care acestia le folosesc. Portalul prezinta clasificarea celor mai des intalnite pericole cibernetice, lista celor mai des atacate tari din luna anterioara si numarul mostrelor de malware detectate in momentul de fata.

In plus fata de informatiile despre amenintarile cibernetice, portalul include si statistici referitoare la numarul global de utilizatori de Internet, incluzandu-i pe cei care au descoperit recent mediul online.

Vizitatorii noii resurse de informatii pot vedea numarul de e-mailuri trimise in ultimul an in toata lumea, suma postarilor pe bloguri sau pe Twitter din ultimele 24 de ore, cate telefoane mobile noi au fost vandute in ziua curenta, numarul de site-uri care au fost atacate etc.

Statisticile din cadrul portalului au ca sursa serviciul cloud-based Kaspersky Security Network, care furnizeaza informatii in timp real despre amenintari noi, detectate de produsele Kaspersky Lab, precum si alte surse, in special servicii online ca worldometers.info si realityclock.com.