Intel Corporation a anuntat ca a incheiat un acord strategic cu producatorul chinez de procesoare Rockchip pentru a lansa cat mai rapid solutii bazate pe arhitectura Intel pentru o gama larga de tablete low-cost cu Android la nivel mondial. Roadele colaborarii se vor vedea in 2015 cand vor iesi primele modele.

Rockchip (Fuzhou Rockchip Electronics Co., Ltd.) furnizeaza procesoare pentru dispozitive mobile low-cost (cu preturi de sub 100 de dolari), segment care creste fantastic de mult in tarile mai sarace unde utilizatorii nu isi permit telefoane premium de peste 500 dolari sau tablete de peste 300 dolari.

Potrivit acordului, cele doua companii vor oferi o platforma Intel bazata pe procesor de tip SoC dedicata segmentului mobil. Platforma quad-core va fi bazata pe un procesor Intel Atom cu tehnologia integrata Intel 3G.

Platforma quad-core 3G denumita SoFIA 3G va fi disponibila in prima jumatate a anului 2015, avand in vedere extinderea gamei de produse Intel SoFIA pentru dispozitivele mobile entry-level cu Android. Se va adresa in principal tabletelor entry-level. Familia de produse SoFIA a fost adaugata planurilor Intel din segmentul mobil anul trecut si include prima platforma integrata de comunicare a Intel.

In conditiile in care piata de tablete continua sa se extinda, punand la dispozitia utilizatorilor o gama larga de produse cu ecrane de diferite marimi, forme si preturi variate, acordul strategic cu Rockchip permite Intel sa atraga noi clienti datorita unui portofoliu larg de produse.

"Odata cu anuntul de astazi am adaugat noi derivate gamei Intel SoFIA si estimam ca vor fi disponibile pe piata inainte de mijlocul lui 2015. Ne miscam rapid pentru a creste oferta de produse Intel pentru piata globala de tablete aflata in crestere", spune Brian Krzanich, CEO-ul Intel.

Odata cu acest anunt, gama Intel SoFIA contine trei produse - versiunea 3G dual-core, care este asteptata pe piata in al patrulea trimestru al anului, versiunea 3G quad-core asteptata in primul semestru al anului 2015 si versiunea LTE, asteptata tot in prima jumatate a anului viitor.