Endava, companie de servicii IT cu peste 1100 de angajati in sediile din Bucuresti, Cluj si Iasi, a semnat un contract pe trei ani in valoare de 45 de milioane de lire sterline (aprox. 55,5 milioane euro) cu Worldpay, unul dintre cei mai mari procesatori de plati din Marea Britanie, pentru continuarea furnizarii unei game complexe de servicii informatice, a anuntat joi compania.

Dupa o colaborare de succes de peste 2 ani si jumatate si pe fondul beneficiilor reciproce, cele doua companii au luat decizia de a semna un contract multi-anual in valoare de 45 de milioane de lire sterline (aprox. 55,5 mil. euro) pentru furnizarea de servicii IT, se arata in comunicatul furnizorului IT.

Endava devine astfel principalul partener Worldpay din regiune ca Integrator de Sisteme pentru programul de transformare a infrastructurii IT a Worldpay, care are in vedere dezvoltarea generatiei urmatoare de platforme de plati electronice, simultan cu dezvoltarea continua a platformelor software detinute de Worldpay si asigurarea suportului pentru acestea.

"Este o oportunitate deosebita pentru noi sa fim implicati in acest program complex de transformare a platfomei de plati a Worldpay intr-un moment in care platile online si cele de pe echipamente mobile au capatat o amploare incredibila. Este imbucurator faptul ca, dupa ce am lucrat indeaproape in ultimii 2 ani, Worldpay a decis incheierea unui parteneriat pe termen lung. Acest lucru este o confirmare a capacitatii de livrare a echipelor noastre de dezvoltare din Europa de Est", a declarat John Cotterell, CEO Endava.

Rob Hornby, CIO Worldpay, a declarat: "Worldpay si Endava au dezvoltat o relatie puternica in ultimii ani, iar acest nou acord strategic reflecta nivelul de angajament din partea ambelor organizatii pentru a ne asigura ca vom continua sa oferim solutii de plati inovatoare si de calitate ridicata pentru clienti. Worldpay are aspiratii de crestere accelerata si contam pe colaborarea cu Endava pentru a le indeplini".

In prezent, peste 200 de angajati din centrele Endava din Romania si Moldova sunt implicati in proiecte de dezvoltare software livrate pentru Worldpay. Endava are la acest moment peste 1.100 de persoane angajate in sediile din Bucuresti, Cluj si Iasi.

Worldpay este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de plati la nivel global, care proceseaza milioane de tranzactii zilnic. Worldpay ofera o gama larga de servicii, precum procesare de plati internationale, platforme de plati globale, plati alternative, management de risc, plati pe echipamente mobile si la puncte de vanzare. Worldpay a devenit o companie independenta in decembrie 2010.

Despre Endava

Endava este o companie privata de servicii IT infiintata in anul 2000. Endava are peste 1.500 de angajati in 11 sedii in Marea Britanie, Statele Unite, Germania, Romania, Republica Moldova si Macedonia, si o cifra anuala de afaceri de peste peste 40 de milioane de lire sterline/50 de milioane de euro.

Endava livreaza solutii de business si servicii informatice in special pentru organizatii mari din domenii cum ar fi banci, asigurari, plati electronice, retail, telecomunicatii, media si publishing.

Endava este specializata in livrarea de servicii de Dezvoltare Software, Digital Media, Testare Software, Management Aplicatii Software, Servicii Cloud.