​Compania romaneasca UTOK, care a intrat pe piata toamna trecuta cu 13 modele de tablete si smartphone-uri, a lansat prima tableta cu procesor Intel Atom ce costa mai putin de 300 lei. UTOK spune ca de lansare au ajuns la clientii din sase tari circa 70.000 de tablete si smartphone-uri, iar seful companiei spune ca niciun produs nu va trece pragul de 1.000 de lei. Cu noua tableta este atacat un segment low-cost in care sunt multe modele, unele dintre ele criticate puternic la partea de fiabilitate.

Tablete UTOKFoto: Hotnews

UTOK, parte a grupului SKIN - cunoscut pentru distributia aparatelor Nikon - a intrat pe piata romaneasca in octombrie 2013 cu sapte modele de tablete si sase de smartphone, preturile fiind intre 250 si 999 lei. Acum, compania a lansat cea mai accesibila tableta cu procesor Intel Atom, model dual-core, cu ecran de 7 inch si Android 4.4 care se vinde la 299 lei.

Modelul UTOK i700 are ecran cu rezolutia de 1024X600 pixeli, memorie de 1 GB RAM si 8 GB stocare. Greutatea este de 280 de grame, iar compania vine cu cinci ani garantie. In conditiile in care tabletele cele mai scumpe costa peste 2.000 de lei, iar un segment consistent din piata se incadreaza intre 800 si 1.100 lei, UTOK ataca segmentul ultra low-cost cu acest model mult mai ieftin.

Nu vor fi clientii pusi pe ganduri de un model ce pare mult prea ieftin incat sa functioneze bine? Directorul general UTOK, Camil Perian, spune ca nu ar trebui sa fie o astfel de problema fiindca tableta (care se vinde incepand cu 6 iunie) are procesor Intel si garantie cinci ani.

UTOK a prezentat luni alte doua modele de tablete cu procesor Intel, un model ceva mai dotat decat cel de baza si unul cu ecran de 8 inch si sistem de operare Windows 8.1. O parte dintre componente sunt furnizate de Foxconn, asamblarea se face in China, iar tabletele UTOK se vand in sase tari: Romania, Serbia, Croatia, Ungaria, Grecia si Moldova,

Seful companiei spune ca din octombrie anul trecut au ajuns la clientii finali circa 70.000 de terrminale, din care doua treimi tablete si restul smartphone-uri.

Estimarile companiei sunt ca va livra in anul calendaristic curent 200.000 de terminale in tarile unde este prezenta.