​Apple nu a venit cu terminale noi la conferinta dezvoltatorilor, insa a prezentat iOS 8, noua versiune a sistemului de operare care va integra aplicatii cu care sa controlezi casa conectata la internet, dar va contine si o aplicatie ce va agrega informatii de la alte dispozitive independente de monitorizare a sanatatii. Apple lasa de inteles ca noile device-uri, inclusiv ceasul inteligent, vor veni spre final de an, iar cuvintele-cheie sunt continuitate si maxima integrare. Compania spune ca a vandut 800 de milioane de dispozitive cu iOS din momentul lansarii sistemului.

La Worldwide Developers Conference in San Francisco, Apple nu a venit cu vreun produs care sa "rupa" piata, insa a pregatit terenul software pentru viitoarele produse "smart" ce vor veni cu siguranta spre final de an si/sau in 2015.

Apple a facut un preview al noului sistem de operare iOS 8 dar si al celui pentru Mac, OS X Yosemite care ajung acum pe "mana" dezvoltatorilor si in toamna vor fi disponibile pentru toata lumea.

Tim Cook, CEO al Apple spune ca e cea mai importanta lansare iOS din 2008 incoace, adica de cand s-a lansat App Store. "iOS 8 are lucruri incredibile pentru dezvoltatori, astfel incat experienta voastra se va extinde si puteti crea aplicatii pe care pana nu le-ati putut face"

Apple vine cu o serie de paltforme si modificari pentru cresterea integrarii intre diversele device-uri ale companiei, iar o noutate interesanta tine de de Health, o platforma gandita sa devina un "hub", un centru care sa agrege diversele date venite de la alte dispozitive de monitorizare a indicilor de sanatate. Mai ales in SUA, foarte multa lume foloseste "bratari inteligente" care masoara pulsul, distanta parcursa si tensiunea, iar Apple face foarte simpla strangerea acestor date intr-un singur loc, chiar daca ele sunt culese de mai multe terminale.

Noul iOS va permite, in casele high-tech, controlul prin smartphone sau tableta a diverselor lucruri, precum usile de garaj, becurile sau alte dispozitive. Termenii "smart house" si "smart grid" sunt luati in serios in SUA si Japonia, iar piata are potential urias.

Apple a adus noutati si la aplicatia iMessage care permite acum trimiterea unor scurte mesaje audio si video, in stilul WhatsApp, dar exista si optiunea ca mesajele sa dispara automat in doua minute (trasatura in stilul Snapchat) Dat fiind ca iMessage poate fi folosita doar cu terminale Apple, compania face un pas spre a-si fideliza si mai mult userii.

Compania aduce imbunatatiri si stocarii in cloud, facand pasi interesanti in concurenta cu Dropbox si Google Drive. In 2011 s-a lansat iCloud, insa acum vine iCloud Drive care promite o sincronizare excelenta intre terminalele companiei si o interfata mult mai reusita. Pentru poze, este gratuita stocarea pana la 5 GB, extinderea pana la 20 GB costa 0,99 dolari/luna, iar pana la 200 GB costa 3,99 dolari/luna.

Apple a anuntat si cifrele de vanzari din toata istoria iPhone (lansat in 2007) si iPad (lansata in 2010). S-au vandut in total 800 de milioane de terminale cu iOS (500 de milioane de iPhone-uri, 200 de milioane de iPad-uri si 100 milioane iPod Touch), iar in ultimele 12 luni Apple a castigat 130 milioane de noi clienti, mai ales din China.