eMAG, cel mai mare magazin online din regiune, a anuntat marti modificarea de actionariat prin decizia lui Radu Apostolescu de a-si vinde participatia de 8,4%. Actiunile detinute de acesta vor fi preluate in perioada urmatoare de catre Iulian Stanciu si de grupul Naspers.

Iulian Stanciu si Radu ApostolescuFoto: eMAG

"eMAG este mai mult decat o companie, este un spirit, este locul unde munca si talentul sunt puse in valoare si recompensate. Radu a contribuit major la tot ce inseamna eMAG astazi, de la ideea de business la aportul in toate etapele de evolutie. Si satisfactia si recompensa pentru aceasta contributie sunt pe masura", a declarat Iulian Stanciu, director general eMAG.

Radu Apostolescu a decis retragerea din actionariatul eMAG.

  • "La 13 ani de la infiintare, eMAG a ajuns acolo unde nici nu stiam sa visam la vremea aceea. Este in pole-position pentru a deveni un jucator mare in retailul european si are toate sansele sa faca istorie in urmatorii ani cu echipa puternica pe care o are. Pentru mine este 'visul american' implinit si totodata o misiune indeplinita. Am parcurs impreuna cu eMAG drumul de la zero la dimensiunea actuala, trecand prin nenumarate schimbari si etape, de multe ori cu o viteza incredibila. Sunt si voi fi mereu foarte aproape de eMAG, dar consider ca mi-am atins maximul in raport cu nivelul de dezvoltare al companiei. Este momentul sa trec si eu in alta etapa de viata si sa ma dedic pornirii sau sprijinirii altor proiecte. M-as bucura sa pot ajuta tineri cu idei sa si le puna mai rapid in practica, sansa pe care noi ne-am construit-o aproape singuri la eMAG in primii ani. Le multumesc si le sunt recunoscator tuturor colegilor de la eMAG pentru niste ani fantastici si le urez sa ajunga acolo unde nici nu viseaza inca", a declarat Radu Apostolescu.

Actionariatul eMAG va fi format, dupa finalizarea tranzactiei, din Iulian Stanciu si grupul Naspers.