​Facebook a lansat o noua aplicatie de mesagerie numita Slingshot care-ti permite sa trimiti poze si mici clipuri unui grup de prieteni care le pot vedea si auzi numai daca trimit si ei ceva in schimb. In plus, pe modelul Snapchat, mesajele se autodistrug dupa ce sunt vizionate.

Aplicatia Slingshot (care in engleza inseamna "prastie") s-a lansat pentru Android si App Store in SUA si permite trimiterea unei poze, unui mic fragment video sau a unui desen catre un grup de prieteni ales dinainte. Partea speciala tine de faptul ca destinatarii pot vedea ce le-ati trimis numai daca trimit si ei ceva in schimb, Facebook nedorind sa aiba useri pasivi ai aplicatiei.

In plus, dupa ce mesajele sunt vizionate si/sau ascultate, ele se autodistrug, adica dispar pur si simplu din aplicatie, fara a mai putea fi recuperate.

Creatorii aplicatiei spun ca aceasta capacitate de autodistrugere va incuraja utilizatorii sa trimita continut mai expresiv si mai spontan.

Slingshot e a doua aplicatie creata de divizia Creative Labs a Facebook care acum cateva luni a lansat aplicatia Paper care nu a avut un succes fulminant.