Google anunta ca va reincepe preluarea de imagini Street View in Romania, pentru a improspata si imbogati imaginile de pe Google Maps. Incepand cu saptamana viitoare, masinile Street View vor porni sa actualizeze imaginile existente din mai multe orase importante din tara, precum Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara, Constanta sau Sibiu.

Street View pentru Google Maps a fost lansat in Romania la sfarsitul anului 2010, fiind primul serviciu localizat introdus dupa deschiderea biroului Google din Romania in noiembrie 2010.

Cea mai recenta actualizare a imaginilor Street View din Romania a fost realizata in aprilie 2013, dupa un adevarat ¬maraton¬ al masinilor Street View si triciclului Google (Google Trike). Acoperirea Street View in Romania a fost extinsa atunci cu sute de localitati si peste 40.000 km, aproape toate tara fiind disponibila in Street View. De asemenea, pe Google Maps au fost adaugate imagini panoramice pentru zeci de atractii turistice din Romania.

Street View este o functionalitate foarte populara din Google Maps, fiind disponibila in peste 55 de tari din toata lumea. Actualizarea imaginilor Street View este una dintre cele mai frecvente solicitari venite din partea utilizatorilor de Google Maps.

Street View permite utilizatorilor sa exploreze si sa viziteze virtual zone, orase, drumuri prin imagini panoramice de la nivelul strazii. Functionalitatea este disponibila si in Google Earth si versiunea mobila a Google Maps.

Cifre Google Maps pe plan mondial

  •    Numarul utilizatorilor activi de Google Maps depaseste un miliard in fiecare luna
  •     Google Maps ofera indicatii de orientare in 198 de tari, acoperind 51,2 milioane de kilometri de drumuri
  •     De la inceperea proiectului Street View, in 2007, vehiculele Google au parcurs mai mult de 6 milioane de kilometri unici pentru preluarea de imagini panoramice
  •   Serviciul Google Street View este disponibil in 56 de tari, inclusiv parti din Antartica si Artica