Oracle este pe cale de a anunta o achizitie de proportii, urmand sa cumpere cu 5 miliarde dolari compania americana Micros Systems Inc, furnizor de software pentru restuarante si hoteluri, scrie Wall Street Journal care citeaza surse din piata. Daca va fi confirmata, ar fi a doua cea mai mare achizitie a Oracle, dupa cele 7,4 miliarde dolari date pentru Sun Microsystems Inc. in 2010.

Micros Systems furnizeaza software pentru restaurante si hoteluri si furnizeaza si servicii de operare si mentenanta pentru POS-uri. Presa scrie ca achizitia va fi anuntata oficial in cursul zilei de luni.

Analistii din piata spun ca Oracle voia de mult timp sa preia Micros Systems pentru a intra pe segmentele retail si turism. Oracle are lichiditati in valoare de 39 miliarde dolari si o capitalizare de piata de 190 miliarde dolari. Afacerile anuale depasesc 37 miliarde dolari, iar numarul de angajati este de 122.000.

Micros Systems a fost fondata in 1977, are sediul in Columbia, Maryland, USA si afaceri anuale de un miliard de dolari. Daca tranzactia se va concretiza va fi una dintre cele mai mari din tehnologie in 2014.