Vector Watch, un start-up producator de ceasuri inteligente (smart watches) a anuntat atragerea unei investitii de tip "seed", de 500.000 euro, din partea grupului GECAD fondat de radu Georgescu. Cu sediul in Bucuresti, Vector Watch are 10 angajati si pregateste lansarea globala a primei sale game de ceasuri inteligente catre finalul acestui an.

Investitiile de tip seed se refera la investitii facute foarte devreme in parcursul unei companii, ajutorul fiind gandit sa ajute compania doar in primele etape de dezvoltare. Investitorul se retrage apoi si e posibil sa inceapa sa primeasca banii inapoi de la companie, daca aceasta reuseste sa se descurce in piata.

Vector Watch a fost fondata in ultimul trimestru al anului trecut de catre Andrei Pitis, fost General Manager la Ixia Romania. Andrei Pitis revine astfel in antreprenoriat, dupa ce in ultimii ani a fost angel investor in companii tehnologice, precum CleverTaxi. Lui i s-au alaturat co-fondatorii Irina Alexandru si Dan Tudose, cu o experienta vasta in design de produs, respectiv design hardware, si alti ingineri hardware, designeri si dezvoltatori software premiati de numeroase ori la concursuri de inovatie din Romania si din afara tarii.

"Suntem bucurosi ca am reusit sa atragem o prima investitie din partea unui investitor atat de selectiv cum este GECAD Group. Investitia ne va ajuta la finalizarea designului ceasurilor si realizarea unei serii 0 necomerciale.", declara Andrei Pitis, fondator si CEO Vector Watch.

Anterior, GECAD Group a investit intr-o serie de companii tehnologice printre care RAV, ePayment si Avangate. De la fondarea sa in 1992, GECAD a investit in peste 30 de companii.

"Investim in companii care au capacitarea de a schimba pietele in care sunt prezente si credem ca Vector Watch este un astfel de start-up", explica Radu Georgescu, Founding Partner la GECAD Group.