Siemens isi extinde prezenta locala in domeniul IT, deschizand la Cluj un nou centru R&D sub brandul companiei subsidiare Evosoft. Pana in 2017, compania intentioneaza sa angajeze 210 persoane, care vor lucra in proiecte globale de dezvoltare de software si produs pentru toate diviziile Siemens.

Centrul de la ClujFoto: Siemens

Deschiderea noului sediu presupune o investitie de peste 4,5 milioane euro si include costuri aferente chiriei pe urmatorii cinci ani, costuri de amenajare si investitia initiala in infrastructura. Acesta suma nu include cheltuielile cu viitorii angajati, anunta compania, intr-un comunicat.

Noul sediu Siemens din Cluj Napoca ocupa integral cladirea B a Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafata de 3000 mp. Realizarea intregului proiect, de la concept la executie, a fost integral coordonata de dezvoltator, care a predat la cheie spatiul la 1 August 2014, conform planului initial.

Compania a demarat angajarile in municipiul Cluj-Napoca prin intermediul unei campanii de recrutare, iar majoritatea pozitiilor deschise sunt pentru dezvoltatori de software sau produs si testeri.

Siemens detine alte doua centre IT in Romania, la Brasov, cu peste 300 de angajati. Divizia Siemens Corporate Technology si compania Siemens Industry Software ofera servicii de inginerie si IT pentru clienti din intreaga lume, in diverse sectoare, precum cel industrial, de sanatate sau energie.