Cele mai ieftine tablete din piata vor ajunge sa coste sub 35 de dolari
Cele mai scumpe tablete sunt peste 3.000 de lei si au specificatii excelente, insa multi nu si le permit. La polul opus sunt modele de sub 300 de lei, chiar de sub 200, ale unor marci "no-name" care se adreseaza unor utilizatori nepretentiosi.Partea buna tine de pretul care face ca aproape oricine sa isi permita o tableta. Partea rea este ca tableta se poate strica in doar cateva zile sau saptamani.
Pe Amazon, cele mai ieftine tablete costa intre 45 si 50 de dolari, avand rezolutie foarte scazuta a ecranului de 7 inch si procesoare single-core sau dual-core de la companii chinezesti precum Allwinner.
Ei bine, aceste tablete si asa ieftine vor deveni si mai ieftine fiindca Allwinner a redus costul unui procesor quad-core la 4 dolari, spune un analist citat de PC World. La acest pret de vanzare se vor reduce mult costurile celor mai ieftine tablete, la sub 35 de dolari, iar procesorul va suporta o rezolutie de 1280 x 800, mult superioara tabletelor din prezent.
Ca si pana acum, cele mai ieftine tablete vor fi produse de companii chinezesti no-name si vor fi vandute pe diverse piete sub brand-urile unor companii locale. Aceste tablete ultra low-cost se vor adresa celor care nu au mai avut niciodata tableta si pot fi aproape "de unica folosinta" fiindca numai cei mai nepretentiosi pot fi multumiti de ele. In plus, aceste modele pot avea garantie limitata sau inexistenta.
Un efect va fi si faptul ca presiunea reducerii preturilor va fi simtita si de companiile de traditie care nu prea au scazut sub 100 de dolari la tablete.
In zona Shenzen sunt produse milioane de tablete pe saptamana si ecosistemul este tot mai bine pus la punct, bazandu-se pe cantitate, deoarece marjele de profit sunt foarte mici la tabletele ultra low-cost. Profitul poate fi obtinut doar prin volume uriase de vanzari.

VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Orban: Cine atacă premierul trebuie să plece acasă /Cîțu: Le aduc aminte colegilor din coaliție că au de făcut o nominalizare pentru Ministerul Sănătății
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani