​Sony a admis ca reteaua de gaming PlayStation, cu 53 de milioane de membri, a fost victima unui atac informatic revendicat de hackeri care spun ca au facut asta pentru a obliga gigantul japonez sa cheltuiasca mai mult pe securitatea informatica. Gruparea de hackeri a amenintat si ca ar fi o bomba la bordul unui avion cu care calatorea un inalt oficial Sony.

Sony a spus ca retelele PlayStation Network si Sony Entertainment Network au fost tinta unui atac prin care hackerii au incercat sa "copleseasca" reteaua cu un volum extrem de mare de trafic. Compania spune ca atacatorii nu au obtinut date personale despre useri si adauga ca lucreaza astfel incat accesul utilizatorilor sa fie restabilit.

Nu este prima oara cand reteaua PlayStation este victima unui atac. In primavara lui 2011 reteaua a fost indisponibia timp de o luna, eveniment ce a creat prejudicii de imagine extrem de mari.

Acum, atacul a fost revendicat de gruparea numita "Lizard Squad" care a atacat in trecut si alte companii de gaming. Intr-un post pe Twitter, hackerii spun ca Sony obtine venituri uriase de la useri, insa este atat de zgarcita incat nu vrea sa investeasca in securitatea informatica.

Gruparea "Lizard Squad" a mai actionat pe inca un "front": a trimis pe Twitter catre American Airlines un mesaj in care ameninta ca la bordul unui avion ce facea cursa Dallas - San Diego s-ar afla o bomba. Din fericire nu era adevarat, insa zborul a fost deviat, aterizand la Phoenix pentru siguranta.

La bordul avionului respectiv se afla John Smedley, sef al diviziei Sony Online Entertainment. Smedley a postat pe Twitter un mesaj in care spune ca zborul a fost deviat.

Dupa atacul informatic de acum trei ani Sony a investit masiv in securitate si spera ca reteaua sa fie in centrul eforturilor de a-si recladi business-ul.