Samsung a lansat un nou smartwatch, modelul Gear S care dispune de conectivitate 3G inclusa, astfel ca poate da si primi telefoane fara a fi nevoie sa fie sincronizat cu un smartphone. Ceasul are ecran curbat de 2 inci si va fi disponibil pe piata in octombrie.

Samsung Gear SFoto: Samsung

Ceasul Gear S are ecran curbat Super AMOLED de 2 inch (rezolutie 360X480), ruleaza sistemul de operare Tizen al Smasung si are procesor dual-core de 1 GHz. Ceasul are conectivitate Bluetooth si Wi-Fi , iar printre senzorii prezenti se numara cel de presiune, GPS, busola si de masurare a pulsului.

Compania spune ca bateria tine doua zile datorita sistemului de operare mai eficient. Memoria interna este de 4 GB, iar RAM-ul, de 1 GB. Ceasul nu are camera foto/video, insa dispune de music-player dedicat.

Samsung-Gear S

Samsung-Gear S

Foto: Samsung

Piata ceasurilor inteligente a luat avant, insa opinia generala este ca mai exista loc de multe imbunatatiri ale acestor terminale. Un minus este legat de faptul ca multe ceasuri pot fi folosite doar in sincronizare cu smartphone-ul, iar noul model este un pas mare spre rezolvarea problemei. Si bateria a fost intens criticata, fiindca tinea sub o zi, insa lucrurile par sa se mai schimbe.