Fotografii "pirat" ale unor vedete americane, inclusiv in ipostaza nud, au fost publicate pe internet, banuiala fiind ca au fost obtinute dupa un atac de proportii asupra serviciului de stocare iCloud al Apple, relateaza presa americana. Totusi, implicarea iCloud este doar o ipoteza si nu a fost confirmata, alt scenariu find legat de serviciul Dropbox.

Poze nud ale unor vedete precum Jennifer Lawrence, Rihanna, Kate Upton, Selena Gomez si Kim Kardashian au fost postate pe internet la finalul saptamanii trecute. O parte dintre celebritati, spre exemplu Jennifer Lawrence, au spus ca pozele sunt reale, in timp ce altele au insistat pe faptul ca pozele sunt falsuri.

Se presupune ca pozele au fost obtinute dupa un atac informatic asupra serviciului de stocare iCloud, userii postand apoi fotografiile pe 4Chan. Vedetele deplang incidentul, ameninta ca vor da vinovatii in judecata si se arata dezamagite de faptul ca au aparut pe forum-uri poze personale care se presupunea ca au fost demult sterse, .

Totusi, nu a fost dovedit faptul ca pozele au provenit din iCloud, serviciu al carui nivel de criptare este considerat excelent.; Relatand subiectul, The Independent noteaza ca e posibil ca parole foarte simple puse de useri sa fi fost ghicite de hackeri sau ca unele conturi sa fi dost resetate, cunoscand adresa de e-mail a detinatorului si raspunzand apoi la intrebarile de control.

O alta ipoteza tine de faptul ca e posibil ca serviciul de stocare Dropbox sa fie sursa pozelor, o posibilitate fiind ca un angajat sa fi stocat astfel de poze, obtinute apoi de hackeri.