​Apple va lansa marti cu siguranta noul iPhone si se vorbeste de ecrane cu mult mai mari, lucru cerut de utilizatorii care privesc cu jind la terminalele cu Android. In plus, la evenimentul care se va tine deseara, sunt sanse mari sa se lanseze ceasul inteligent al Apple de la care se asteapta sa domine o categorie cu multe produse mediocre. Lansarile din aceasta seara reprezinta un test important pentru CEO-ul Tim Cook, presat sa arate ca Apple are puterea de a inova ca in vremea lui Steve Jobs.

In ultimii doi-trei ani multi au spus ca Apple a incetinit ritmul inovarii fiindca nu a mai lansat produse revolutionare, ci doar le-a modernizat pe cele existente. O critica dura tine si de marimea ecranului iPhone-ului care a ramas la 4 inci, desi o multime de modele cu Android au trecut de 5 inci si sunt foarte apreciate de public. O dovada este si faptul ca asa-numita categorie phablet, cu ecrane intre 5,5 si 6,9 inci, prospera mai ales in Asia.

Ei bine, se spune ca vor exista doua modele de iPhone, unul de 4,7 inci si altul de 5,5 inci, ceea ce reprezinta un salt urias. Evident ca un ecran mai mare va consuma si mai multa baterie, insa e de asteptat ca si la acest segment sa vina imbunatatiri, la fel cum e aproape sigur ca procesorul va fi mai puternic.

E de asteptat ca telefonul sa fie mai subtire decat generatia actuala, sa aiba colturi mai rotunjite si senzori care sa masoare pulsul utilizatorului. Sursele spun ca iPhone-ul mare va avea rezolutie de 2208×1242 pixeli, iar cel mic 1334 x 750 pixeli.

Ca noutate e asteptata si conexiunea NFC pentru plati electronice mobile contacless, zvonul fiind ca ca ar fi fost incheiate acorduri cu companii precum MasterCard si American Express. E clar ca iPhone-ul va incerca sa atraga mai multi clienti, mai ales pe cei nemultumiti ca ecranul a ramas mic in comparatie cu concurenta.

Un produs extrem de asteptat este ceasul inteligent, asa-numitul smartwatch "iWatch". Daca despre iPhone 6 s-au mai aflat diverse pe surse de la furnizori, despre ceasul inteligent nu se stie mai nimic, semn ca Apple a reusit sa pastreze foarte bine secretul si nici nu a inceput fabricatia modelului.

Piata smartwatch-urilor a luat avant si, de la cateva modele, s-a ajuns la un numar mare de terminale cu preturi intre 100 si 400 de euro si specificatii diverse. Cele mai multe pot functiona doar sincronizate cu un smartphone, bateria tine maxim o zi, rezolutia ecranului este in general mica, iar designul este in multe cazuri neatragator.

De la Apple se asteapta un ceas de execeptie cu ecran curbat si design stilat. Toti jucatorii din piata stiu ca Apple are fanii sai care refuza sa cumpere un smartwatch al unei alte marci si e de asteptat ca Apple sa ajunga lider al pietei.

Insa este foarte posibil ca Apple sa nu lanseze ceasul decat la inceput de 2015, ratand astfel sezonul sarbatorilor de iarna si dand un pic de timp concurentei pentru a-si mai rafina produsele.