Intel incepe comercializarea lui Edison, mini-computer-ul de dimensiunea unui timbru cu wireless incorporat prezentat in ianuarie la targul CES Las Vegas. Preturile pornesc de la 50 dolari si compania spera ca dezvoltatorii sa-l utilizeze in diverse proeicte, de la roboti pana la obiecte electrocasnice conectate la intermet.

Brian Krzanich, seful Intel prezinta EdisonFoto: Intel

Intel a anuntat in ianuarie proiectul Edison, computer bazat pe tehnologia Quark încorporat într-un dispozitiv de tip card SD, cu capabilități wireless și suport pentru o multitudine de sisteme de operare.

Placa are procesor dual-core Silvermont Atom la 500MHz si chip Quark de 100 MHz, procesor cu consum redus de energie dezvoltat de Intel pentru computerele "la purtator". Edison are 1GB LPDDR3 RAM si 4G flash storage, suporta WiFi si Bluetooth 4, avand port USB 2 si loc pentru card-uri SD.

Ca dimensiuni, Intel l-a comparat cu un timbru, dimensiunile fiind: 35.5 x 25 x 3.9 mm "E cum ar fi fost un desktop acum nu mult timp, insa la dimensiunea unui timbru", spune Mike Bell,, sef design produs la Intel.

El spune ca o placa de baza ready-made reduce cam cu noua luni timpul necesar ca o idee sa ajunga sa fie concretizata pe piata.

Platforma este creată pentru a oferi inovație rapidă și a-i ajuta pe inventatori, antreprenori și designerii de produse să dezvolte dispozitive, simplificând în același timp procesul de design, reducând costurile și crescând rezistența, spuneau cei de la Intel.