Facebook testeaza o functionalitate prin care utilizatorii pot alege ca anumite postari sa dispara automat dupa un anumit timp, scrie BBC. Practic, utilizatorul poate alege intervalul dupa care postarea se va sterge automat: intre o ora si o saptamana. Snapchat este cea mai cunoscuta aplicatie la care mesajele dispar automat dupa cateva secunde de la citire sau dupa ce sunt vazute de un anumit numar de utilizatori.

Ca si in alte dati, Facebook testeaza noi caracteristici pe un foarte mic numar de useri, de data asta fiind utilizatori de iOS din Noua Zeelanda. Compania a confirmat ca testeaza aceasta optiune, iar BBC noteaza ca postarile cu "data de expirare" sunt testate dupa ce au venit cereri de la utilizatori care vor o stergere automata a mesajelor care sunt relevante numai o perioada scurta de timp.

Optiunea este gandita mai ales pentru adolescenti, existand in prezent un trend al aplicatiilor de mesagerie la care postarile se autodistrug dupa un anumit timp, cea mai populara fiind Snapchat.

In iunie, Facebook a lansat o noua aplicatie de mesagerie numita Slingshot care-ti permite sa trimiti poze si mici clipuri unui grup de prieteni care le pot vedea si auzi numai daca trimit si ei ceva in schimb. In plus, dupa ce mesajele sunt vizionate si/sau ascultate, ele se autodistrug, adica dispar pur si simplu din aplicatie, fara a mai putea fi recuperate.