Armata americana pune la punct o unitate de aparare cibernetica ce va putea fi utilizata pentru a proteja Statele Unite in fata atacurilor cibernetice dar si cu scop ofensiv, a anuntat marti viitorul sau comandant, citat de AFP.

Directorul Agentiei Nationale de Securitate (NSA) Michael Rogers, care va conduce "US Cyber Command", a eplicat ca aceasta unitate de 6.200 de persoane ar trebui sa devina deplin operationala pana in 2016 si va permite intarirea protectiei in fata atacurilor hackerilor sau a celor sutinute de alte state.

Michael Rogers a precizat, intr-o conferinta dedicata securitatii cibernetice la Washington, ca aceasta unitate va putea fi folosita pentru a raspunde in fata atacurilor cibernetice asupra "infrastructurilor esentiale" precum retelele electrice controlate de calculatoare, retelele financiare, de transport etc.

"Trebuie sa recunoastem cu totii ca sistemele noastre de informatii sunt amenintate in totalitate de o mare varietate de actori care doresc sa patrunda in aceste sisteme din diferite motive", a subliniat Rogers, in cadrul Billington Cybersecurity Conference.

Noua unitate va servi si pentru intarirea protectiei sistemelor informatice ale Pentagonului si pentru imbunatatirea capacitatilor cibernetice ale centrelor de comanda ale armatei americane din intreaga lume, a precizat amiralul.

"Trebuie sa plecam de la principiul ca exista o dimensiune cibernetica in aproape toate scenariile cu care suntem confruntati", a spus acesta.

Intrebat daca aceasta unitate va avea si un rol ofensiv, Michael Rogers a raspuns: "Incerc sa ma asigur ca departamentul Apararii are la dispozitia sa toata paleta de mijloace necesare daca se ia decizia de a fi folosita" in acest sens.