TP Vision a adus in Romania primele televizoare Philips cu sistem de operare Android, cu preturi ce pornesc de la 7.000 de lei. Sunt lansate cinci serii de televizoare: doua cu procesoare Quad-core si trei cu Hex-core.

-Foto: Philips

Noile Philips Android TV permit rularea de aplicatii din Google Play Store adaptate pentru ecranul mare al televizorului, iar utilizatorul are poate accesa direct de pe televizor aplicatii de fitness, social media, e-mail, radio, stiri online, video "on demand", catch-up TV, streaming pentru muzica, aplicatii educative pentru copii si orice alte aplicatii de care ar putea fi interesat.

Sistemul de operare Android perimite multitasking-ul in utilizarea aplicatiilor pe noile televizoare si ofera posibilitatea update-urilor ulterioare ale aplicatiilor.

Televizoarele ofera posibilitatea de a controla, prin aplicatiile disponibile in Google Play Store, device-urile conectate la reteaua casei sau la internet, prin modulul Wi-Fi integrat sau portul pentru conexiune LAN, precum sistemele de supraveghere si securitate, "baby" monitoarele, hard disk-urile de retea si sistemele de aer conditionat.

Seriille 8100 si 8200 Philips Android TV sunt echipate cu procesoare Quad Core, iar Seriile 8800, 9100 si 9800 cu procesoare Hex Core.

Compania spune ca televizoarele sunt potrivite pentru jocuri video, fie direct din Google Play, fie conectand prin USB gamepad-uri compatibile.