Gigantul Amazon.com a platit suma de 4,6 milioane de dolari pentru detine in exclusivitate numele de domeniu .buy, castigandu-l la licitatie in fata Google si a altor reselleri majori de domenii, scrie Business Insider.

Logo AmazonFoto: Amazon.com

In cadrul licitatiei organizate de ICANN, organizatia care controleaza numele de domenii din intreaga lume, au fost scoase la vanzare patru domenii extrem de cautate in acest moment (TLD - Top Level Domain): .buy, .tech, .vip si .信息 ("informatie" in mandarina).

Amazon a castigat licitatia pentru .buy dupa ce Google s-a retras din cursa.

Google spera, de asemenea, sa obtina numele de domeniu .vip, insa a fost supralicitat de resellerul irlandez Minds + Machines, care a platit peste 3 milioane de dolari.

In luna august, Amazon.com a anuntat cea mai mare achizitie din istoria sa, urmand sa plateasca 970 milioane dolari pentru compania de live stream gaming Twitch. Informatia a surprins multa lume, mai ales ca se spunea acum cateva luni ca Twitch este in discutii avansate cu Google. Pe Twitch intra zilnic in medie 7 milioane de vizitatori unici, multi dintre ei urmarindu-i pe altii cum joaca.