Site-ul Politiei Romane a fost in cursul noptii de vineri victima unui atac informatic si este nefunctional si in prezent. Atacul a fost revendicat de Anonymous, iar mesajul postat a fost: "Va salutam Domnilor. Noi suntem Anonymous . Noi suntem Legiunea . Noi suntem POPORUL ROMAN sau desigur "ciumpalacii". Romania, TREZESTE-TE!". Subiectul a fost semnalat de Ionut Iamandi pe Twitter si de blog-ul someseanul.ro. UPDATE: Dupa ora 11.45 site-ul si-a revenit. IGPR spune ca postarea a afectat doar interfata site-ului, nu si continutul, site-ul nefiind conectat la bazele de date ale Politiei Romane.

Politia Romana spune ca pe site-ul institutiei a aparut, vineri, o postare neautorizata, care a afectat doar interfata acestuia, nu si continutul, ofiterii de la combaterea criminalitatii informatice demarand o ancheta in acest caz.

"In aceasta dimineata, la deschiderea site-ului de internet al Inspectoratului General al Politiei Romane a aparut o postare neautorizata. Mentionam faptul ca a fost afectata doar interfata site-ului public al IGPR, nu si continutul acestuia", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane, citat de Mediafax.

Site-ul IGPR contine numai date si informatii publice, nefiind conectat la bazele de date ale Politiei Romane, a precizat sursa citata.

Politia Romana a mentionat ca hackerii nu au reusit sa modifice sau sa sustraga informatii.

Ofiterii specializati in combaterea criminalitatii informatice au inceput o ancheta pentru identificarea celor care au comis atacul informatic.

Vom reveni cu amanunte