Larry Ellison, unul dintre cei mai cunoscuti manageri din tehnologie, se retrage de la sefia Oracle, companie pe care a fondat-o in 1977 si care a ajuns acum sa valoreze peste 180 miliarde dolari. Ellison, acum in varsta de 70 de ani, s-a nascut in New York si a fost abandonat de parinti, fiind crescut de o matusa. El si-a cunoscut mama biologica abia cand avea 48 de ani.Ellison, care este unul dintre cei mai bogati zece oameni din lume, nu iese insa la pensie, ci va fi director de tehnologie la Oracle, functia sa fiind preluata de Safra Catz si Mark Hurd.

HotNews.roFoto: Hotnews

Functia de CEO va fi impartita intre cei doi actuali vicepresedinti: Safra Catz si Mark Hurd. Ellison nu se retrage total de companie, urmand sa detina functia de presedinte al board-ului si de director de tehnologie. Ellison a fondat Oracle in 1977, impreuna cu Bob Miner si Ed Oates.

Compania a fost fondata cu 1.200 de dolari adusi de Oracle, iar Ellison este acum printre cei mai bogati oameni din lume, Forbes estimand ca avere depaseste 51 miliarde dolari. El detine un sfert din actiunile Oracle.

Ellison a fost foarte apropiat de Steve Jobs si este considerat unul dintre managerii emblematici din tehnologie, construind o companie care a devenit un gigant al bazelor de date, Oracle avand in prezent 122.000 de angajati si afaceri anuale de 37 miliarde dolari.

Ellison este unul dintre cei mai bogati zece oameni din lume si nu s-a ferit sa arate asta, construind case somputoase, cumparand proprietati intinse in Malibu si conducand super-masini. Anul trecut a cumparat o insula in Hawai si este un mare fan al yachting-ului, sponsorizand recent echipa care a castigat America’s Cup. El a mai investit in turnee de tenis si in productie de film, iar cand a fost vorba de rivali din business pe care sa-i ironizeze, Microsoft a fost la loc de cinste.