Scotienii au votat Nu la referendumul pentru independenta, insa pe internet fanii independentei se vor putea exprima pe site-uri cu terminatia .scot. Marti se lanseaza pentru publicul larg domeniul Scotiei si exista deja cerere mare, interesul fiind crescut datorita campaniilor pe marginea referendumului, scrie The Telegraph.

Noul domeniu web ,scot le va da dreptul institutiilor, persoanelor fizice si companiilor sa aiba mica lor parte de internet, cum s-a intamplat si cu Tara Galilor (Wales), Londra, Berlin si New York care au propriile domenii web.

Primele 50 de site-uri au fost rezervat in iulie si acum pot sa obtina domenii .scot toate persoanele si institutiile ce au legatura sau afinitati cu Scotia.

A fost interes deosebit pentru noul domeniu, primele organizatii care si-au rezervat adrese fiind gruparea pro-independenta Yes Scotland, opozantii de la Better Together, dar si guvernul scotian. Acum .scot este deschis tuturor si taxa anuala de domeniu va fi in jur de 20-25 de lire.

Oficialii scotieni vor ca adresa www.gov.scot sa devina adresa principala a guvernului scotian. Dezbaterile legate de independenta au crescut enorm interesul pentru adresele cu .scot, atat in randul partizanilor independentei, cat si in randul opozantilor.

Un studiu recent a aratat ca ca 58% dintre britanici sustin libertatea regionala cand e vorba de domeniile de internet, iar 71% dintre scotieni au raspuns ca ar prefera sa cumpere online de pe un site care se termina in .scot.