​Furnizorul de solutii antivirus Symantec, cunoscut pentru produsul Norton Antivirus, a anuntat ca se va scinda in doua entitati separate: divizia de securitate informatica si cea de stocare+management date. 2014 va fi anul cu cele mai multe spin-off-uri anuntate din 2000 incoace, cele mai sonore nume fiind HP si eBay.

Symantec a avut anul trecut afaceri de 6,7 miliarde dolari, din care 4,2 miliarde dolari au venit de la divizia de securitate si 2,5 miliarde dolari de la divizia de stocare de date. Se estimeaza ca intregul proces de separare va fi terminat pana la final de 2015, iar cele doua companii ce se vor forma vor fi mai atractive pentru a fi achizitionate.

"Noua structura ne va ajuta sa reducem complexitatea si, in acelasi timp, sa ne dezvoltam si mai repede", spune Michael Brown, CEO Symantec.

In piata se zvoneste ca grupuri precum Cisco Systems si NetApp ar fi interesate de achizitie si nu ar vrea sa cumpere intreaga companie Symantec, ci doar divizia care-i intereseaza.

Symantec a avut de suferit din cauza scaderii vanzarilor de PC-uri, dar si pe partea de stocare unde interesul clientilor s-a diminuat. Symantec a fost unul dintre pionierii produselor antivirus in anii 80' Norton devenind un produs celebru folosit de milioane de useri.

Compania a intrat pe partea de stocare de date in 2005 cand a cumparat cu 13,5 miliarde dolari Veritas Software Corp.