Samsung a lansat in Romania cea mai noua generatie a phablet-ului Galaxy Note, care dispune de un ecran de 5,7 inci si camera frontala de 16 MP. Tot joi, compania a lansat si un nou smartwatch, modelul Gear S, care dispune de conectivitate 3G inclusa, astfel ca poate da si primi telefoane fara a fi nevoie sa fie sincronizat cu un smartphone. Galaxy Note 4 costa in jurul a 3.200-3.300 lei, preturile ceasului nu sunt confirmate, insa e vorba de intervalul 350-400 euro.

Ceasul Gear S si smartphone-ul Note 4Foto: Samsung
  • HotNews va public in curand un amplu review despre Galaxy Note 4

Galaxy Note 4

Terminalul a fost lansat pe plan mondial la targul IFA Berlin. Fata de generatiile precedente la care ecranul a tot crescut in dimensiuni, acum a ramas la 5,7 inci, rezolutia fiind insa de 2560x1440. Procesorul este de 1.9 GHz Octa-Core (1.9GHz Quad + 1.3GHz Quad-Core), memoria RAM este de 3 GB, iar stocarea este de 32 GB (extensibila pana la 64 GB).

Camera frontala este de 3,7 MP, iar cea de pe spate, de 16 MP. Terminalul cantareste 174 grame, iar dimensiunile sunt 151.3 x 82.4 x 8.3mm.

Samsung spune ca Galaxy Note 4 este echipat cu mai multe microfoane si cu un difuzor imbunatatit, pentru a reduce zgomotul de fond atunci cand este folosit in medii zgomotoase. Voice Recorder-ul permite recunoasterea a opt voci diferite si posibilitatea de playback selectiv, ceea ce le permite utilizatorilor sa izoleze si sa asculte anumite voci dintr-o conversatie intre mai multe persoane.

Galaxy Note 4 este dotat, de asemenea, cu un scanner de amprenta imbunatatit, pentru a asigura datele personale si, in ceea ce priveste dispozitivele mobile, cu primul senzor UV din lume, sustine compania coreeana

Gear S

Samsung a lansat in Romania al treilea sau smartwatch, modelul Gear S care dispune de conectivitate 3G inclusa, astfel ca poate da si primi telefoane fara a fi nevoie sa fie sincronizat cu un smartphone. Ceasul are ecran curbat de 2 inci si va fi disponibil pe piata in octombrie.

Ceasul Gear S are ecran curbat Super AMOLED de 2 inch (rezolutie 360X480), ruleaza sistemul de operare Tizen al Smasung si are procesor dual-core de 1 GHz. Ceasul are conectivitate Bluetooth si Wi-Fi , iar printre senzorii prezenti se numara cel de presiune, GPS, busola si de masurare a pulsului.

Compania spune ca bateria tine doua zile datorita sistemului de operare mai eficient. Memoria interna este de 4 GB, iar RAM-ul, de 1 GB. Ceasul nu are camera foto/video, insa dispune de music-player dedicat.

Piata ceasurilor inteligente a luat avant, insa opinia generala este ca mai exista loc de multe imbunatatiri ale acestor terminale. Un minus este legat de faptul ca multe ceasuri pot fi folosite doar in sincronizare cu smartphone-ul, iar noul model este un pas mare spre rezolvarea problemei. Si bateria a fost intens criticata, fiindca tinea sub o zi, insa lucrurile par sa se mai schimbe.

Pe de alta parte, smartwatch-urile sunt scumpe, nici Gear S nefiind o exceptie, preturl estimat fiind de 350-400 euro.