Stefanini, cel mai mare angajator brazilian din Romania, are in prezent o mie de angajati si vrea sa adauge 300 pana la final de 2015, au declarat oficialii companiei specializata in externalizarea serviciilor de IT. Compania are 17.000 de angajati pe plan mondial, iar in Romania peste trei sferturi dintre angajati sunt la Bucuresti si restul la Sibiu.

Stefanini a deschis filiala romaneasca in 2004 si are la Bucuresti un centru de suport IT care lucreaza pentru cateva zeci de clienti, precum TRW, Alcoa, John Deere sau Levy's. Centrul furnizeaza non-stop servicii de suport in 12 limbii, printre care si unele mai rare, precum ebraica, greaca sau poloneza. In 2008 compania a deschis si un centru la Sibiu, datorita competentelor in germana din Ardeal, acolo lucrand in prezent 200 de oameni.

Compania sud-americana a ajuns in aceasta luna la 1.000 de angajati in Romania, femeile reprezentand jumatate din efectiv. Pana la final de an se vor adauga 100 de angajati, iar pentru 2015 Stefanini estimeaza ca isi va mari efectivele cu cel putin 200 de persoane.

Stefanini are pe plan mondial afaceri de 1,2 miliarde dolari, in in Romania cifra pe 2013 a fost de 17 milioane euro. La capitolul servicii oferite, proiectele de service desk reprezinta 70% din totalul afacerilor Stefanini in Romania, dezvoltarea de aplicatii reprezinta o cincime din afaceri, iar serviciile de de infrastructura IT contribuie cu 10%.

Ca parte a activitatilor de recrutare, compania face aproximativ 3.000 de interviuri/an dintre care 15% se finalizeaza cu angajare. Salariile de intrare in companie sunt un pic peste salariul mediu net pe economie, in timp ce maximul pentru top-management este de cateva mii de euro.

Majoritatea angajatilor Stefanini din Romania sunt tehnicieni de suport (60%), specialistii IT si managerii de proiect reprezentand 20%, in timp ce alti 20% sunt dezvoltatori de aplicatii ce lucreaza in centre de livrare din Bucuresti.

Prezenta in 34 de tari, Stefanini furnizeaza servicii IT offshore, onshore si nearshore, inclusiv servicii de dezvoltare de aplicatii, precum si servicii BPO.