Google a pus pe serviciul Street View regatul Bhutan din Himalaya, una dintre tarile unde e cel mai greu de ajuns. Proiectul a inceput in martie 2013 si masinile au parcurs 3.000 km de drumuri. Bhutan are o suprafata de sase ori mai mica decat Romania, iar populatia este de 700.000.

Un drum din BhutanFoto: Google Street View

Bhutan, supranumita "tara dragonului tunet", este una dintre cele mai izolate state de pe glob si fiindca cei care o viziteaza trebuie sa plateasca o taxa de minim 200 de dolari/zi. Bhutan a ales sa fie izolata si nu a acceptat turismul in masa si nici multe aspecte ale epocii moderne, populatia neavand voie spre exemplu sa detina televizoare (interdictia a fost ridicata in 1999).

Proiectul Google inceput in primavara lui 2013 nu a fost gandit sa aduca turisti in tara, ci sa infatiseze lumii Bhutanul, tara care controleaza cu strictete numarul de turisti ce pot vizita.

Masinile Street View cu ineditele camere foto au starnit curiozitatea satenilor din Bhutan care rar au avut ocazia sa vada automobile. In unele imagini pot fi vazute grupuri de oameni entuziasti care saluta masinile.

Bhutanul vrea in continuare sa-si pastreze cultura traditionala, astfel ca nu are de gand sa ridice taxele mari pentru vizitatori.