Parlamentarii din Italia discuta o propunere prin care internetul WiFi va fi disponibil gratuit in mii de locuri publice, scopul fiind de a ajuta si economia sa-si revina, informeaza Reuters. Echipamentele ar necesita investitii de cinci milioane euro in urmatorii trei ani si ar ajuta Italia sa recupereze diferentele de viteza a internetului fata de alte tari ale UE.

Planul care se discuta in parlament prevede ca in aeroporturi, magazine mari, tribunale, diverse locuri publice si chiar in taxi-uri vor fi disponibile conexiuni WiFi gratuite.

Foarte probabil legea nu va intra in vigoare mai repede de jumatatea lui 2015 si cu siguranta vor fi facute schimbari. Propunerea e sustinuta de peste o suta de parlamentari si bugetul pentru echipamente ar fi de cinci milioane euro in urmatorii trei ani.

Internetul WiFi gratuit ar avea un impact cultural important si ar ajuta si economia sa-si revina, incepand cu turismul, spune unul dintre sustinatorii proiectului. Acest sustinator precizeaza ca Italia sta foarte prost in UE cand e vorba de acces la internet, penetrarea serviciilor broadband si viteza medie.