​Retailerul Amazon va testa in Cambridge (Marea Britanie) drone pentru livrarile de produse in pregatirea serviciului numit Prime Air care ar trebui sa fie lansat in cativa ani, scrie Financial Times. Retailerul Amazon anunta in decembrie 2013 ca testeaza mici aeronave fara pilot pe care le va folosi la livrarile de produse, pe distante mici.

Amazon Prime AirFoto: Amazon

Micile avioane ar putea duce pachete de maxim 2,3 kg, cu viteze de cel mult 80 km/h si timp de livare nu mai mare de 30 de minute, insa pentru moment doar dronele agentiilor guvernamentale au voie in spatiul aerian american.

Desi proiectul a fost catalogat de multi ca fiind doar un anunt de marketing, compania e decis sa mearga mai departe cu el si o dovada este faptul ca e in cautarea de specialisti in aeronautica la startup-ul britanic Evi Technologies preluat acum doi ani. Se cauta specialisti cu minim cinci ani de experienta in aviatia civila sau militara, atat pe aeronave cu pilot. cat si la drone.

Amazon ar putea spre exemplu sa convinga oameni de la BAE Systems care a construit drone militare in UK si care astfel au experienta pentru a efectua teste.

Jeff Bezos, seful companiei, spunea ca, desi pare o idee SF, tehnologia este avansata, si prin micile drone comenzile pot fi onorate chiar la jumatate de ora de la inregistrare. Dronele pot duce maxim 2,3 kg, insa doar o cincime dintre pachetele trimsie prin Amazon sunt mai grele.

Amazon a investit enorm in Marea Britanie, deschizand centre de cercetare in Londra si Edinburgh, iar in prezent se lucreaza ala o cladire de 16 etaje in Londra unde vor lucra 5.000 de oameni.

Amazon este insa in centrul unei controverse din cauza practicilor sale fiscale, platind taxe de numai 4,2 milioane lire sterline in 2013, desi a vandut produse de peste 7 miliarde lire.