Ochelarii "inteligenti" Google, utilizati pana in prezent doar de cateva mii de oameni la nivel global, sunt acum disponibili la precomanda si in Romania, in shop-ul online si reteaua de magazine QuickMobile, la un pret incepand cu 6.999,90 lei. Ochelarii sunt disponibili in cinci versiuni de culoare, iar primele livrari vor fi realizate incepand cu luna decembrie.

Google GlassFoto: Quickmobile

Glass sunt cei mai cunoscuti ochelari smart, iar magazinul aduce Google Glass Explorer Edition cu ajutorul carora userii pot fi automat ghidati prin diverse orase prin Google Maps, pot cauta cele mai apropiate restaurante prin Search sau pot face rapid fotografii si filmulete.

Google Glass sunt activati si folositi exclusiv cu ajutorul comenzilor vocale ale utilizatorului. Astfel, pentru functia de fotografiere, utilizatorul trebuie sa rosteasca comanda - OK Glass - take a picture-, iar pentru a filma trebuie utilizata comanda -OK Glass - start recording-.

Ochelarii au o autonomie a bateriei de 24 de ore, iar greutatea acestora este de 43 de grame. Camera atasata are 5 megapixeli si poate inregistra clipuri video HD de 720p. Utilizatorii pot stoca in memoria de 16GB toate fotografiile si fimele facute, ele putand fi vizionate si pe ecranul integrat de 640X360 pixeli.

Ochelarii Google Glass se pot conecta la telefoanele de tip smartphone echipate cu sistemul Android cu ajutorul aplicatiei MyGlass, au acces la Internet prin Wi-Fi ori Bluetooth, iar portul de incarcare este de tip microUSB.