Peste trei miliarde de oameni folosesc internetul in lume, tarile din Africa progreseaza puternic la capitolul internet si telecom, in timp ce 450 de milioane de oameni locuiesc in zone in care nu exista retele de telefonie mobila, arata cel mai nou raport al International Telecommunication Union (ITU). Cel mai bine stau tari precum Danemarca, Coreea de Sud, Suedia, Islanda si Marea Britanie, Romania este pe locul 58, iar din lume cel mai rau sta Republica Centrafricana.

Indexul de dezvoltare ITU pe baza caruia a fost construit raportul tine cont de rata de penetrare a telefoniei mobile si a internetului, de numarul de utilizatori, dar si de competentele populatiei in utilizarea noilor tehnologii.

Opt din primele zece tari din top sunt europene, in timp ce China, tara cu cei mai multi utilizatori de internet, se afla abia pe 86. Romania ocupa locul 58 fiindca, desi viteza conexiunilor este printre cele mai bune, suntem "depunctati" la rata de penetrare. SUA ocupa locul 14.

Mai bine ca noi stau tari precum Bahrain (locul 27), Barbados (locul 35), Rusia (42), Ungaria (46), Bulgaria (49), Serbia (50).

Africa este continentul care a progresat cel mai mult, insa a pornit de jos si decalajul este imens. Cinci tari africane incheie topul mondial ce cuprinde 166 de state: Republica Centrafricana, Niger, Ciad, Eritreea si Etiopia.

In lume, peste trei miliarde de oameni au folosit cel putin o data internetul, insa restul de 4,3 miliarde nu au luat contactul cu el, iar o zecime dintre acestia locuiesc in zone unde nu exista retele telefonice mobile.