Desi Coreea de Nord este un stat izolat in care foametea face ravagii, o categorie speciala de oameni este formata din hackeri alesi "pe spranceana" si tratati regeste. O divizie speciala a serviciilor secrete este formata din specialistii care formeaza armata electronica ce lanseaza atacuri impotriva vecinului din sud si a Statelor Unite. Printre privilegiile oferite se numara dreptul de a locui si de a-si aduce familia in capitala Phenian unde doar cei "cu relatii" ajung.

Se crede ca hackerii nord-coreenii au stat la baza atacului din noiembrie la adresa Sony Pictures care este distribuitorul unui film de comedie ce are ca tema un complot pentru asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong Un. Phenianul a descris acest film ca fiind un "act de razboi", insa a negat ca ar fi la originea atacurilor informatice la adresa Sony Pictures.

Reuters citeaza declaratii ale unor fugari care au ajuns in Coreea de Sud si au povestit despre unitatea de elita Biroul 121 care cuprinde cei mai talentati experti IT ai tarii care sunt tratati precum militarii de elita. Aceasta divizie cuprinde 1.800 de "razboinici cibernetici" ce stau la baza atacurilor informatice la adresa statelor considerate inamice de Phenian, state care sunt atacate sau sabotate.

Membri sunt alesi cu grija si "antrenati" in mod special de la varsta de 17 ani, iar cand ajung sa faca parte din divizia de elita primesc privilegii deosebite, avand si dreptul sa-si aduca familia la Phenian, lucru deosebit intr-o tara in care populatia nu are libertate de miscare. Practic, acesti "razboinici cibernetici" sunt oameni bogati pentru stadardele extrem de scazute din Coreea de Nord.

Coreea de Sud este tinta cel mai adesea atacata de hackerii din Nord, fiind vizat sistemul bancar, dar si site-uri guvernamentale. Desi atacurile nu sunt sofisticate, nord-coreenii sunt extrem de insistenti.