Sony a lansat la targul CES Las Vegas o versiune super-premium de Walkman adresat audiofililor impatimiti. Aparatul are tehnologie audio de inalta rezolutie, iar sunetul este peste calitatea unui CD, chiar si in miscare. Modelul Walkman NW-ZX2 va fi lansat in primavara in Europa. Preturile pentru Romania nu au fost comunicate, insa in Marea Britanie costa 949 lire (peste 1.200 euro). Ecranul este de 4 inci, iar greutatea este de 230 grame.

Sony Walkman model ZX2Foto: Sony

Capacitatea de stocare internă este de 128GB si poate fi extinsă, printr-un card microSD până la 256GB, spațiu suficient pentru mai mult de 1.700 de piese în format audio de înaltă rezoluție (spațiul ocupat de o piesă ajungând până la 150MB).

În plus, autonomia este îmbunătățită cu noua baterie Li-ion de capacitate ridicată, astfel că poate fi utilizată pentru o perioadă de 60 de ore de redare a fișierelor MP3, după o singură încărcare.

"Familia legendară Sony Walkman primește un nou membru creat special pentru audiofilii împătimiți. Noul Walkman NW-ZX2 cu tehnologie High-Resolution aduce rafinamentul excepțional al standardului de înaltă rezoluție chiar în buzunar, oferindu-ți o audiție peste calitatea unui CD chiar și atunci când ești în mișcare", spun cei de la Sony.

Convertirea sunetului analog la formate digitale poate compromite claritatea semnalului original. Tehnologia High Resolution Audio păstrează mai multe detalii în timpul acestui proces de conversie, oferind astfel o experiență audio mai autentică și mai emoționantă, spun cei de la Sony.

Compania spune ca amplificatorul Sony S-Master HX păstrează în întregime detaliile semnalului audio în timpul procesării pentru a ajuta redarea cu acuratețe a sunetelor. Această tehnologie procesează cantități mari de date în format audio minimizând zgomotul și distorsiunea.

Cadrul dispozitivului este realizat din aliaj de aluminium pentru mai multă robustețe, în timp ce utilizarea cuprului pentru componentele interne reduce impedanța.

Despre dispozitiv puteti citi pe larg aici.