GECAD Group a anuntat o investitie in start-up-ul Gluru, companie londoneza fondata de cativa fosti angajati ai Google, Amazon, Rackspace si Apple. GECAD Group a condus runda de investitii de tip seed care a asigurat companiei Gluru 1,5 milioane de dolari inainte de lansarea pe piata a primei aplicatii. "Gluru va face pentru datele tale personale si de business ceea ce Google Now incearca sa faca in domeniul datelor web - acces instantaneu la informatiile de care ai nevoie", spune Tim Porter, CEO al Gluru,

Gluru propune o suita de aplicatii construite pe o platforma sofisticata care invata modul individual de lucru al utilizatorului pe baza activitatilor pe care acesta le deruleaza zi de zi. In plus, Gluru gaseste, organizeaza si livreaza exact acele fisiere de care utilizatorul are nevoie la un moment dat.

La aceasta runda de investitii au participat si business angels precum fostul CTO al Shazam, Chee Wong, care s-a alaturat si Consiliului Director.

Gluru Assistant, prima din suita de aplicatii, va fi disponibila in cursul acestui trimestru. Utilizatorii pot solicita o invitatie pentru testarea versiunii alpha a apliatiei la adresa

Dezvoltatorii vor avea la dispozitie in curand si API-ul pe baza caruia vor putea construi noi aplicatii pentru consumatori sau companii, pe platforma Gluru.

Prin functiile de explorare moderne, Gluru ajuta utilizatorul sa economiseasca pana la o saptamana intreaga dintr-un an.

"Gluru va face pentru datele tale personale si de business ceea ce Google Now incearca sa faca in domeniul datelor web - acces instantaneu la informatiile de care ai nevoie, o continua invatare si adaptare la modul tau de lucru pentru a previziona si a livra oricand datele de care ai nevoie", spune Tim Porter, fondator si CEO la Gluru.

"Am incredere ca echipa din spatele Gluru, un mix rar de inovatie si experienta dovedita in industria tehnologica internationala, va crea un segment nou de piata, complet revolutionar. Prin aceasta platforma, Gluru va transforma modul in care interactionam cu datele si beneficiem de ele", spune Radu Georgescu, Founding Partner al GECAD Group.

Fondurile atrase ca investitie vor fi utilizate pentru a accelera cresterea Gluru prin extinderea echipei, accelerarea dezvoltarii de produs si a parteneriatelor cu alte platforme, precum si pentru a extinde infrastructura operationala a companiei, echipele de vanzari, marketing si comunicare.

Fondata de catre o echipa de fosti angajati la unele dintre cele mai mari companii tehnologice din lume, Gluru propune o platforma inteligenta care furnizeaza functii de explorare pentru viata noastra digitala. Gluru auto-invata modul in care utilizezi fisierele in viata personala sau la serviciu apoi gaseste, organizeaza si livreaza date pertinente atunci cand ai nevoie de ele.

Fondata la Londra in 2013, Gluru are o echipa cu experienta construita in companii precum Google, Apple, Rackspace, Shazam si Amazon, specialisti doctori in machine learning,, data science si natural language processing.