Vonino, unul dintre cei mai noi jucatori de pe piata tabletelor si smartphone-urilor din Romania, anunta ca in anul 2014 a vandut un numar record de tablete: 150.000 de unitati in tara, estimarile pentru anul in curs fiind intre 220.000 si 300.000 de unitati. Compania care a avut o cifra de afaceri de 14 milioane euro ar vrea sa ca in acest an sa vanda 150.000 de smartphone-uri, la ambele categorii de electronice fiind de baza vanzarile prin operatorii mobili.

La liber, Vonino are doua modele de smartphone-uri pe piata, cu preturi de 550, respectiv 800 lei. La tablete numarul de modele este mult mai mare, iar preturile pornesc de la sub 300 lei si culmineaza la 900 lei.

Vonino estimeaza ca a ajuns la o cota de piata de 14-15% in zona de tablete, crescand cu aproximativ 10 puncte procentuale fata de anul 2013. Cel mai bine vandut model este Onyx de 7 inci, vanzari bune avand si tableta de 8 inci Sirius.

In prima parte din 2015 compania va lansa dispozitive pe toate palierele de pret si intre noutati se vor numara tabletele si telefoanele 4G/LTE. Compania asteapta o crestere mult mai agresiva pe partea smartphone-urilor, unde obiectivul este de 150.000 unitati.

Vonino Corporation a fost infiintata in anul 2009 si a inceput cu o gama restransa de produse, precum cabluri TV si cabluri de date pentru telefoanele mobile, pana la casti cu microfon.

Apoi au trecut la produse electronice precum MP3 playere DVD playere si GPS-uri toate trei lansate pe piata dupa 6 luni de la data infiintarii companiei.

Apoi compania a lansat sub brand propriu si smartphone-uri si tablete, dar si accesorii pentru ele.

De unde vine Vonino si unde sunt fabricate dispozitivele? Tabletele au doua componente importante: componenta hardware, care e fabricata in China, si componenta software, care este dezvoltata in Statele Unite si Cipru.