Internetul va disparea, cel putin in modul in care il cunoastem acum, a spus la Forumul Economic de la Davos, Eric Schmidt, presedintele executiv Google. Internetul se va schimba enorm si va fi prezent in orice aspect al vietii noastre, Vor aparea noi platforme tehnologice despre care acum nici nu banuim, iar aplicatiile mobile vor aduce schimbari incredibile, mai spune Schmidt, citat de Hollywood Reporter.

La sfarsitul unui set de discutii la Forumul Economic Mondial de la Davos, Eric Schmidt a fost intrebat despre predictia lui cu privire la viitorul internet-ului, iar raspunsul sau a fost surprinzator. "Voi raspunde foarte simplu ca Internetul va disparea", a spus Schmidt.

"Vor fi atat de multe adrese IP, atat de multe terminale, senzori, lucruri purtabile, aparate cu care vom interactiona, incat nici nu veti mai simti internetul", a explicat el. "Va fi tot timpul parte a vietii noastre. Imaginati-va ca intrati intr-o camera, iar acea incapere este una dinamica si, cu permisiunea dumneavoastra, veti putea interactiona cu tot ce se intampla in camera"

Schmidt a conchis: Apare o lume puternic personalizata, foarte interactiva si desoebit de interesanta".

La inceputul dezbaterii, Schmidt fusese intrebat si despre problema abuzuuil de pozitie dominanta al Google care are un lung litigiu cu Comisia Europeana pe partea de internet search, Parlamentul European cerand si o scindare a companiei.

Schmidt a dat un raspuns diplomatic, spunand ca apar multe platforme tehnologice puternice si se prefigureaza o reasezare a dominatiei diversilor lideri, datorita cresterii fantastice a aplicatiilor de smartphone. El spune ca aceste telefoane inteligente sunt practic super-computere care vor schimba infrastructura aplicatiilor intr-un mod pe care nu avem cum sa-l prognozam "Consider ca in acest punct vorbim de o piata total deschisa"

Intrebat despre recenta calatorie in Coreea de Nord, Schmidt a declarat ca tara are multe conexiuni la Internet prin intermediul smartphone-urilor, dar nu exista roaming, iar accesul la internet este "puternic supravegheat.", ceea ce dauneaza tarii si indivizilor.