​Facebook invoca probleme tehnice legate de schimbari la sistemele de configurare pentru caderea de 50 de minute din aceasta dimineata. Reteaua dezminte zvonurile cum ca ar fi fost victima unui atac informatic. Gruparea de hackeri Lizard Squad, care a atacat Sony anul trecut, a postat pe Twitter un mesaj ambiguu in care lasa de inteles ca ar fi responsabila pentru atacul asupra Facebook, Instagram si Tinder.

"Multe persoane au avut probleme de acces la Facebook si Instagram. Nu a fost insa din cauza unui atac informatic al unei terte parti, ci din cauza introducerii unor schimbari care au afectat sistemele noastre de configuratie", arata un comunicat Facebook, citat de AFP.

Facebook nu a putut fi accesata intre 8.10 si 9.00 ora Romaniei, probleme fiind intalnite si pe Instagram.

"Am rezolvat rapid problema si toate serviciile functioneaza la capacitate 100%", mai spun cei de la Facebook.

Grupul de hackeri Lizard Squad a publicat pe Twitter un mesaj in care "revendica" intr-un fel atacul: "Facebook, Instagram, Tinder, AIM, Hipchat #offline #LizardSquad". Nu sunt insa dovezi care sa confirme asta.

Cat timp Facebook a fost inaccesibila, userii au postat masiv pe Twitter, fie pentru a-si exprima supararea, fie pentru a glumi in stilul: acum ca nu merge Facebook poate mai comunicam si cu oameni fata in fata.