Google a lansat in Marea Britanie un serviciu prin care utilizatorii pot trimite bani unor prieteni sau cunostiinte folosind Gmail. Serviciul are la baza Wallet, aplicatia de plati folosita si pentru a cumpara de pe magazinul Google Play, scrie The Telegraph.

Serviciul a fost lansat in premiera in SUA, in primavara lui 2013, insa acum ajunge si in Europa, intr-o tara in care se va lansa in curand si mult-asteptatul serviciu Apple Pay.

Practic poti "atasa" la mail bani, intr-un mod asemator cu atasarea unei fotografii sau document. Expeditorul trebuie sa aiba cont de Wallet valid si evident sa aiba suma respectiva pe card. Serviciul permite trimiterea unei sume de bani si catre useri care nu au Gmail, insa cand primesc banii trebuie sa-si faca un cont de Wallet si sa "ataseze" la el datele unui card bancar valid.

Destinatarul are trei variante dupa ce are banii in "portofelul electronic": ii poate pastra in ideea de a-i trimite cuiva mai tarziu, ii poate cheltui pe aplicatii in Google Play sau ii poate transfera din Wallet in contul bancar.