F64 Studio, cel mai mare magazin foto-video din tara, integreaza platforma Coinzone pentru plata cu Bitcoin, anunta un comunicat al Coinzone. F64 este primul mare retailer roman care a adoptat Bitcoin, iar Coinzone este o platforma de tranzactionare cu monede virtuale fondata, printre altii, de Radu Georgescu, creator al GECAD Group si cunoscut pentru dezvoltarea unor companii precum Avangate si ePayment,

"Prin implementarea metodei de plata cu Bitcoin, F64 isi intareste pozitia fruntasa prin atragerea de noi clienti si oferirea unui confort suplimentar pentru achizitiile online. Unele dintre cele mai mari companii din lume au adoptat deja plata cu Bitcoin, iar in Romania, F64 Studio este un promotor al acestui curent. Ne asteptam ca in viitorul apropiat tot mai multi comercianti sa implementeze Coinzone, o platforma moderna si usor de utilizat." spune Manuel Heilmann, CEO Coinzone.

Avand o interfata usor de folosit, Coinzone se integreaza cu platile realizate atat in mediul online, cat si de pe terminalele mobile, asigurand o experienta de plata optimizata.

Cu o pagina de plata disponibila in 11 limbi, Coinzone se integreaza rapid cu cele mai importante platforme de eCommerce precum Magento, Prestashop sau WooCommerce.

F64 anunta in decembrie ca a introdus pe piata plata prin moneda electronica Bitcoin. Cativa mari retaileri din SUA au inceput inca de acum aproape doi ani sa accepte Bitcoin, insa moneda virtuala nu e ferita nici de controverse si nici de scandaluri. F64 are 130 de angajati si a incheiat anul cu vanzari de circa 20 milioane euro.

"Bitcoin", denumit si "moneda digitala", este un sistem de plata electronica descentralizat care se bazeaza pe criptografie si algoritmi matematici pentru a nu permite falsificarea sumelor sau urmarirea utilizatorilor. Marele avantaj al Bitcoin este descentralizarea care inseamna ca nicio entitate terta nu controleaza fluxul de bani. Bitcoinul este obtinut prin "minare", adica rezolvarea unor ecuatii prin care sunt generati bani noi, spun cei de la F64 intr-un comunicat de presa.

La inceput de octombrie 2014, Marian Alecsiu, direcorul F64, promitea lansarea platilor prin Bitcoin si explica de ce face asta "E un instrument in care credem, foarte multi sunt sceptici, dar e posibil sa aiba succes. Noi ne-am dat seama ca exista o zona de risc, dar investitia nu e foarte mare, efortul fiind mai mare in spate pentru implementarea solutiei. Saptamana trecuta aveam o varianta beta si speram sa fie totul gata. Piata nu e pregatita, insa prin povestea asta se va face un fel de educatie"

Despre Bitcoin

Bitcoin este o moneda digitala creata in 2009 de un misterios personaj japonez pe nume Satoshi Nakamoto. Tranzactiile se fac fara a fi nevoie de banci care sa le intermedieze, nu sunt comisioane de tranzactii si totul se face prin aplicatii mobile din cloud.

In Bucuresti sunt cateva firme care accepta plati in Bitcoin, iar ca dezvoltare, Oradea sta bine.

Cei care au Bitcoin ii stocheaza in portofele digitale "digital wallet" care se pot gasi in cloud si pe computerul persoanei respective. Acest wallet este ca un fel de cont bancar ce le permite user-ilor sa primeasca sau sa trimita Bitcoin, dar si sa plateasca pentru servicii.

Fiecare tranzactie cu Bitcoin este inregistrata intr-un "registru electronic, dar numele cumparatorului si vanzatorului nu sunt inregistrate, ci doar ID-ul wallet-ului. Acest lucru este vazut der multi fani Bitcoin ca fiind excelent, deoarece confidentialitatea e garantata. Pe de alta parte, criticii Bitcoin spun ca aici e slabiciunea fiindca oamenii vor profita de acest plus pentru a cumpara si vinde lucruri ilegale, stiind ca nu pot fi descoperiti